PsychoCura is opgericht door psychiater Emke Plomp. Zij is ook de praktijkhouder. Alle behandelingen in de praktijk worden door haar zelf uitgevoerd. Zij werkt echter regelmatig samen met huisartsen, psychologen en psychotherapeuten uit andere praktijken en kan door hen ook worden gevraagd om eenmalig mee te kijken in een lopende behandeling (consult of second opinion).

Psychiater Emke Plomp

Emke Plomp is een psychiater met veel passie en enthousiasme voor haar vak. Zij hecht veel waarde aan een goede relatie met de patiënt en vindt het belangrijk om vooral goed te luisteren naar het eigen verhaal van de patiënt en daarbij aan te sluiten: "Vaak weten patiënten meer dan ze zelf denken over wat voor hen helpend is. Het is mooi om dit samen te ontdekken en te zien hoe dit kan bijdragen aan herstel."

Emke studeerde farmacie, rechten en geneeskunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde in het gezondheidsrecht. Zij werkte eerst zes jaar als advocaat en volgde daarna haar opleiding tot psychiater in het UMC Utrecht. Sinds 2013 werkt zij als psychiater. Zij heeft zowel in de ziekenhuispsychiatrie als bij een grote GGZ-instelling gewerkt, waar zij onder andere zes jaar op de crisisdienst werkte. Sinds september 2022 werkt zij in haar eigen praktijk. Zij heeft uitgebreide ervaring met complexe diagnostiek en een bijzondere expertise op het gebied van psychodynamische psychotherapie en complexe medicamenteuze behandelingen (inclusief de afbouw van psychofarmaca).

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)
  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)
  • Vereniging van vrijgevestigde Utrechtse Psychiaters (VUP)
  • Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) (kandidaat-lid)

Registraties

  • BIG-register: 89910793801
  • Persoonlijke AGB-code: 03068744
  • AGB-code van PsychoCura: 03040005
  • KvK: 86456334

Kwaliteitsstatuut

Hieronder vindt u het kwaliteitsstatuut van PsychoCura, zoals dit is geregistreerd bij Zorginstituut Nederland:

Kwaliteitsstatuut PsychoCura.pdf